Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baaigem

Direct energie vergelijken in Baaigem? Via onze website vind je moeiteloos alle bekende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Baaigem voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je via de energievergelijker praktische info over items zoals stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gavere
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 405,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Baaigem?

We zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Baaigem. Dit loopt van Antargaz tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 tellen we ruim 35 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het net van Imewo. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baaigem is in maart 2024? Vul direct de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Baaigem, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v filteren in de energievergelijker ontdekt men eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Baaigem

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Baaigem betreft Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Gavere valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Baaigem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gavere
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 35,80%
 • Postcode: 9890
 • Mazout verbruik: 2030 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-baaigem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Baaigem ligt dit gemiddeld op 1575 m3 en 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Dit alles bepalen de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle pakketten check je voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Baaigem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Baaigem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €365 rendement bieden. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina tref je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Praktische tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bezuinigadvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Baaigem. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Baaigem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw aankomende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent en Poweo. Ook bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Baaigem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Baaigem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Baaigem

De meeste organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Baaigem. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Baaigem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Gavere zijn er allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9890. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Lampirus prijzen.