Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poeke

Snel online energie vergelijken in Poeke? Via www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Poeke prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken als het ideale overstapmoment en concrete energiebespaartips. Bovendien verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalter
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Poeke?

We zien flink wat energieleveranciers in Poeke. Van Antargaz tot een speler als Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poeke is? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Poeke, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker achterhaalt men probleemloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Poeke

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Poeke heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Aalter is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Poeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalter
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel groen: 35,50%
 • Postcodegebied: 9880
 • Verbruik stookolie: 2000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-poeke

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Poeke is dat gemiddeld 1560 m3 en nog eens 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket achterhaal je voorwaarden aangaande soort energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Poeke, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een geschikte leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Denk aan www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Poeke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €365 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Poeke. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Poeke. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw toekomstige energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Zoals Eneco, ENGIE of Trevion. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Poeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Poeke en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Poeke

Het gros van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Poeke. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Poeke vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Aalter bestaan er meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9880. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus prijzen.