Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Landskouter

Snel online energie vergelijken in Landskouter? Middels www.energiehunter.be vind je supersnel alle grote energiebedrijven als bijv. Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Landskouter de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je via onze vergelijker belangrijke informatie over items zoals de netbeheerder en verschillende contracttypes. Bovendien geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oosterzele
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 450,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Landskouter?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Landskouter. Van Antargaz tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Landskouter is in maart 2024? Voer vlug de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze energie achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Landskouter, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker zoekt men zonder problemen een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Landskouter

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Landskouter heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Oosterzele wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Landskouter

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Oosterzele
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 34,90%
 • Centrale postcode: 9860
 • Verbruik stookolie: 1940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-landskouter

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Landskouter is dat gemiddeld 1530 m3 en 3500 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van elk pakket bekijk jij details m.b.t. herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Landskouter, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. Denk aan www.essent.be of www.wasewind.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Landskouter


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €305 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina bieden wij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Landskouter. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Landskouter. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je gekozen gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Lampiris + Energy People. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage kosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Landskouter vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Landskouter en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Landskouter

Het gros van de bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Landskouter. Toch is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Landskouter vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Oosterzele bestaan er tegenwoordig steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9860. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook Poweo duurzame energie.