Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vosselare

Zonder problemen energie vergelijken in Vosselare? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je snel en simpel alle relevante energie aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Vosselare de scherpste prijs kan bieden. Voorts tref je op deze pagina uitgebreide info over thema’s als bijv. het ideale overstapmoment en handige bespaartips. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vosselare?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Vosselare. Dit loopt van Engie tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vosselare voor jou is? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Vosselare, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van filteren in de prijzenvergelijker vinden jullie zonder problemen een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vosselare

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van maatschappijen en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Vosselare is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Deinze is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Vosselare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populaire CV: Pentec
 • Aandeel groen: 34,60%
 • Postcodegebied: 9850
 • Verbruik Mazout: 1910 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-vosselare

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Vosselare is dat gemiddeld 1515 m3 + 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle contracten lees je details m.b.t. soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vosselare, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.wasewind.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Vosselare


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €325 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bezuinigtip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vosselare. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Vosselare. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je toekomstige gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste leverancier. Denk aan OCTA+, Lampiris + Eni. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je geselecteerde energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vosselare vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vosselare en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Vosselare

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Vosselare. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Vosselare vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Deinze bestaan er verscheidene stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9850. In deze buurt kan je vaak heel gunstig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus duurzame energie.