Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nevele

Snel energie vergelijken in Nevele? Geholpen door onze vergelijker achterhaal je supersnel alle interessante energie aanbieders. Voorbeelden zijn Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Nevele het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op onze website bruikbare informatie over zaken als o.a. stroomtarieven en tips om te besparen op energie. Daarbij bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 435,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Nevele?

We zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nevele. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Vandaag zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nevele is voor jouw verbruik? Vul snel de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Nevele, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de tool vinden jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Nevele

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van bedrijven en de prijzen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nevele betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Deinze valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Nevele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 34,40%
 • Centrale postcode: 9850
 • Gem. mazout: 1890 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-nevele

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Nevele is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 + 3475 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Normaal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle pakketten tref jij specificaties zoals soort energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nevele, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Nevele


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €365 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bekijk je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaaradvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: switch van energiemaatschappij

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Nevele. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Nevele. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt de nieuwe energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Essent of Watz. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie betreffende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nevele vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nevele en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Nevele

Het gros van de energiemaatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Nevele. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Nevele vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Deinze zien we nogal wat projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9850. In deze regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega duurzame energie.