Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schelderode

Snel online energie vergelijken in Schelderode? Met behulp van onze website check je eenvoudig alle verkrijgbare bedrijven als Mega en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Schelderode de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op onze website bruikbare info over thema’s zoals energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Merelbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 225,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Schelderode?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Schelderode. Dat gaat van Engie tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 40 energieleveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schelderode is in maart 2024? Vul direct je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Schelderode, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Via de keuzevakjes in onze vergelijker achterhalen jullie gemakkelijk een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Schelderode

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Schelderode betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Merelbeke is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Schelderode

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Merelbeke
 • CV Merk: Faber
 • Groene stroom: 33,80%
 • Postcodegebied: 9820
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-schelderode

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Schelderode bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 + 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Dit alles hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In algemene zin is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement check jij informatie als type stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Schelderode, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Schelderode


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder check je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schelderode. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Schelderode. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert de nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste leverancier. Bijv. Eneco, Essent + Energy People. Ook bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere onkosten en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Schelderode vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Schelderode en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Schelderode

Het gros van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Schelderode. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Schelderode vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Merelbeke bestaan er tegenwoordig allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9820. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Antargaz vergelijken.