Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bottelare

Op je gemak energie vergelijken in Bottelare? Middels de energievergelijker vind je probleemloos alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Mega & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Bottelare de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je via de Energiehunter waardevolle info over topics als o.a. het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Merelbeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Enorme besparingen tot wel € 450,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bottelare?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Bottelare. Van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 25 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bottelare is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bottelare, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker achterhaalt men zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Bottelare

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Online account

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bottelare is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Merelbeke valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Bottelare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Merelbeke
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 33,40%
 • Centrale postcode: 9820
 • Aantal mazout liters: 1790 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-bottelare

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Bottelare ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 plus 3425 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement zie jij gegevens over soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Bottelare, en de overstapbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Bottelare


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €380 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Bottelare. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bottelare. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je geselecteerde leverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste maatschappij. Denk aan Luminus, Essent + Elegant. Bij de volgende stap neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bottelare vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bottelare en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Bottelare

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Bottelare. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Bottelare vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Merelbeke zien we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9820. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Lampirus vergelijken.