Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zeveren

Op je gemak energie vergelijken in Zeveren? Middels www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle interessante aanbieders zoals OCTA+ en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Zeveren de beste deal heeft! Voorts check je via de Energiehunter waardevolle informatie over zaken als bijv. de netbeheerder en verschillende contracttypes. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Zeveren?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Zeveren. Dat loopt van Poweo tot een speler als Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zeveren is? Voer gelijk de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Zeveren, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Dankzij keuzes in de vergelijkingstool achterhaal je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zeveren

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Zeveren is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Deinze wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Zeveren

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populair merk: AWB
 • Groene energie: 33,20%
 • Centrale postcode: 9800
 • Gem. mazout: 1770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-zeveren

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Zeveren is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 & 3415 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder contract achterhaal je details zoals type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zeveren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zeveren


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €305 voordeel geven. Daarentegen, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigadvies 1: kies voor vloerverwarming
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zeveren. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zeveren. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt jouw gekozen energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste leverancier. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Belpower. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zeveren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zeveren en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Zeveren

Het gros van de bedrijven faciliteren onderhand groene stroom in Zeveren. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Zeveren vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Deinze onderscheiden we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9800. In deze plaats kan je soms heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Mega vergelijken.