Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vinkt

Eenvoudig energie vergelijken in Vinkt? Via de Energiehunter check je probleemloos alle interessante aanbieders als o.a. Eneco en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Vinkt prijstechnisch het meest interessant is. Verder check je op onze website uitgebreide info over thema’s als o.a. energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Daarbij geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vinkt?

We zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Vinkt. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vinkt is voor jouw situatie? Vul gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vinkt, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filters in onze vergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vinkt

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vinkt heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Deinze valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Vinkt

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • CV ketel: Bosch
 • Groene energie: 33,00%
 • Postcode: 9800
 • Aantal mazout liters: 1750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-vinkt

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Vinkt is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 + 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder contract tref jij voorwaarden aangaande soort energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vinkt, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vinkt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €325 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: maak een sport van het overstappen in Vinkt. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Vinkt. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de geselecteerde energieleverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris + Ebem. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vinkt vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Vinkt en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Vinkt

De meeste maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Vinkt. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Vinkt vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Deinze zien we steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9800. In deze plaats kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van OCTA+ vergelijken.