Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Martens-Leerne

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Martens-Leerne? Via onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Watz en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Sint-Martens-Leerne het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be handige informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Martens-Leerne?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Martens-Leerne. Dit loopt van Lampirus tot Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 25 maatschappijen. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Martens-Leerne is voor jouw situatie? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Martens-Leerne, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in de energievergelijker detecteer je probleemloos een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Martens-Leerne

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Martens-Leerne heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Deinze valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Sint-Martens-Leerne

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 32,90%
 • Centrale postcode: 9800
 • Verbruik Mazout: 1740 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-sint-martens-leerne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Sint-Martens-Leerne ligt dit gemiddeld op 1430 m3 en 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Vaak kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij alle abonnementen achterhaal je gegevens zoals type stroom/gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Martens-Leerne, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieder in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.elegant.be. De nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Martens-Leerne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter vind je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Martens-Leerne. Zodoende is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Martens-Leerne. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Wase Wind. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Martens-Leerne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Martens-Leerne en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Martens-Leerne

Het merendeel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Sint-Martens-Leerne. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Martens-Leerne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Deinze zien we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9800. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco vergelijken.