Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Astene

Eenvoudig energie vergelijken in Astene? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle grote energiebedrijven als o.a. Mega & Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Astene het goedkoopste contract aanbiedt. Ook bekijk je via onze vergelijker bruikbare info over items als energieproblemen en handige bespaartips. Daarbij vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deinze
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Astene?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Astene. Van Engie tot Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Astene is in maart 2024? Vul hierna de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Astene, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties in de tool achterhaal je simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Astene

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Astene heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Deinze wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Astene

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Deinze
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 32,30%
 • Postcodegebied: 9800
 • Verbruik stookolie: 1680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-astene

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Astene bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 + 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij elk pakket vind jij data zoals herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Astene, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of www.eni.com. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Astene


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €305 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Astene. Zodanig bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Astene. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten ontvang jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt je toekomstige energieleverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste partij. Bedrijven als OCTA+, Essent + Ecopower. Hierna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Astene vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Astene en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Astene

Het gros van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Astene. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Astene vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Deinze bestaan er tegenwoordig diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9800. In de regio kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy diensten.