Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elsegem

Gemakkelijk energie vergelijken in Elsegem? Middels de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle erkende leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Elsegem de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op energiehunter.be handige info over thema’s als bijv. de netbeheerder en de slimme meter. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wortegem-Petegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Elsegem?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Elsegem. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, de keuze is enorm. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Zij nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elsegem is in juni 2024? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Elsegem, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de tool vinden jullie probleemloos een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Elsegem

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Elsegem betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Wortegem-Petegem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Elsegem

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-elsegem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Elsegem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 plus 3345 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk pakket vind jij gegevens over soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Elsegem, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Zoals www.lampiris.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Elsegem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €300 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Elsegem. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En soms krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Elsegem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Energie 2030. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Elsegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Elsegem en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Elsegem

Bijna alle aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Elsegem. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Elsegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Wortegem-Petegem zien we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9790. In deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over OCTA+ diensten.