Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Huise

Gemakkelijk energie vergelijken in Huise? Aan de hand van de Energiehunter ontdek je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Huise voor jou de beste prijs heeft. Ook vergaar je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s als tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Huise?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Huise. Van Eneco tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Huise is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Huise, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filteren in de tool bekijk jij simpel en snel een energiecontract dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Huise

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Huise heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kruisem is de netbeheerder van het gas Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Huise

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Groene energie: 31,20%
 • Centrale postcode: 9750
 • Mazout verbruik: 1570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-huise

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Huise is het gemiddelde verbruik ong. 1550 m3 plus 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Van ieder abonnement check jij data met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Huise, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Huise


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €305 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaartip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Huise. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Huise. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Eni. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Huise vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Huise en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Huise

Het merendeel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Huise. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Huise vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Kruisem onderscheiden we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9750. In deze omgeving kan je vaak extra voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant energie.