Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kruisem

Direct energie vergelijken in Kruisem? Middels de energievergelijker check je snel en simpel alle interessante bedrijven als Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Kruisem voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je op energiehunter.be nuttige info info over topics als bijv. tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kruisem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,370
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Kruisem?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kruisem. Dit loopt van Engie tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 40 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Intergem. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kruisem is die past bij jouw verbruik? Geef vlug jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een stroomstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kruisem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de Energiehunter bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Kruisem

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Kruisem is Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kruisem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Kruisem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruisem
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 0,276%
 • Hoofdpostcode: 9770
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2460 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,370
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-kruisem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Kruisem is het gemiddelde verbruik ong. 1550 m3 en 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk contract bekijk je info zoals type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kruisem, en de eventuele korting. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be en www.ebem.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Kruisem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €325 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktisch advies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kruisem. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens is er sprake van een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kruisem. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Denk aan OCTA+, Essent en ook Belpower. Bij de volgende stap kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kruisem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kruisem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Kruisem

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Kruisem. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Kruisem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Kruisem bestaan er nogal wat projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9770. In deze omgeving kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Antargaz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente