Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Horebeke

Zonder problemen energie vergelijken in Horebeke? Met behulp van onze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. Eneco & Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Horebeke voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s als verschillende aanbieders en slimme thermostaten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Horebeke
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Horebeke?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Horebeke. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig tellen we ruim 25 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Horebeke is voor jouw situatie? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via de vergelijkingstool tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Horebeke, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties in de energievergelijker detecteren jullie eenvoudig een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Horebeke

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Horebeke is Intergem. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Horebeke is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Horebeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Horebeke
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 0,272%
 • Postcodegebied: 9667
 • Mazout: 2420 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-horebeke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Horebeke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 plus 3495 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref jij info zoals soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Horebeke, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be + www.poweo.be. De betreffende aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Horebeke


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €260 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Horebeke. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Horebeke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Horebeke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Horebeke en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Horebeke

Tal van organisaties faciliteren vandaag de dag groene stroom in Horebeke. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Horebeke vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Horebeke bestaan er diverse stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9667. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente