Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brakel

Direct energie vergelijken in Brakel? Aan de hand van onze vergelijker vind je probleemloos alle relevante leveranciers als bijv. Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Brakel de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als stroomtarieven en info over duurzame energie. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brakel
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,265
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Brakel?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Brakel. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan OCTA+, de keuze is enorm. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 40 energieleveranciers. Deze leveranciers lopen allemaal via de leidingen van Intergem. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brakel voor jou is? Vul snel de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Middels onze tarievencheck bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Brakel, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de prijzenvergelijker zoekt men gemakkelijk een contract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Brakel

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen december 2023)

De condities van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Brakel heet Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Brakel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Brakel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Brakel
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel groen: 0,271%
 • Centrale postcode: 9660
 • Verbruik stookolie: 2410 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-brakel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Brakel ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 & 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Bij alle pakketten zie jij informatie over herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Brakel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be en www.belpower.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Brakel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan ruim €370 bonus betekenen. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Brakel. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Brakel. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw gekozen organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Wase Wind. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie nieuwe energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Brakel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Brakel en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Brakel

Het merendeel van de energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Brakel. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Brakel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Brakel bestaan er tegenwoordig diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9660. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Watz energie.


Alle plaatsen in deze gemeente