Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lierde

Gemakkelijk energie vergelijken in Lierde? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je probleemloos alle erkende energie aanbieders zoals Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Lierde voor jou de beste prijs heeft. Voorts check je via onze vergelijker waardevolle info over items zoals het ideale overstapmoment en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lierde?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Lierde. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lierde is voor jouw verbruik? Vul gelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energiehunter tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lierde, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker bekijk je simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Lierde

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Lierde betreft Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lierde valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Lierde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lierde
 • CV Merk: Brotje
 • Groene energie: 0,267%
 • Hoofdpostcode: 9570
 • Mazout verbruik: 2370 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-lierde

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Lierde is dat gemiddeld 1505 m3 plus 3470 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle contracten bekijk jij details m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Lierde, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.octaplus.be of www.energypeople.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lierde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €370 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lierde. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lierde. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw aanstaande energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en ook Belpower. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lierde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lierde en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lierde

Het gros van de maatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Lierde. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Lierde vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Lierde onderscheiden we vele projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9570. In deze buurt kan je in toenemende mate vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco energie.


Alle plaatsen in deze gemeente