Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Maria-Lierde

Direct energie vergelijken in Sint-Maria-Lierde? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je eenvoudig alle interessante energieleveranciers als bijv. Luminus & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Maria-Lierde voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast verzamel je via de energievergelijker handige informatie over zaken zoals energieaansluitingen en slimme thermostaten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lierde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,393
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Maria-Lierde?

Wij zien steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Maria-Lierde. Dat loopt van Engie tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Intergem. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Weten welke leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Maria-Lierde is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Maria-Lierde, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door filters in de Energiehunter ontdekken jullie moeiteloos een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Maria-Lierde

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Breed aanbod van diensten
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Maria-Lierde is Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lierde is de netbeheerder van het gas Intergem. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Sint-Maria-Lierde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lierde
 • CV Merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 25,60%
 • Postcode: 9570
 • Aantal mazout liters: 2520 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,393
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-sint-maria-lierde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Sint-Maria-Lierde is dat gemiddeld 1475 m3 en 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energieleveranciers. Bij alle pakketten lees jij info zoals oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Maria-Lierde, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een interessante prijsaanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Maria-Lierde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €295 opleveren. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Maria-Lierde. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sint-Maria-Lierde. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare partij. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Belpower. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Sint-Maria-Lierde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Maria-Lierde en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sint-Maria-Lierde

Het gros van de organisaties verschaffen ondertussen groene stroom in Sint-Maria-Lierde. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sint-Maria-Lierde vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Lierde kennen we nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9570. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent abonnement.