Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borsbeke

Eenvoudig energie vergelijken in Borsbeke? Via de energievergelijker vergelijk je supersnel alle grote energie aanbieders als Engie & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Borsbeke de beste deal heeft! Tevens tref je op deze pagina praktische informatie over items als o.a. stroomtarieven en info over duurzame energie. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Borsbeke?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Borsbeke. Dit loopt van Engie tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borsbeke is op dit moment? Voer snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Borsbeke, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via selecties in de energievergelijker detecteert men gemakkelijk een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Borsbeke

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Borsbeke heet Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Herzele is de aardgas netbeheerder Intergem. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Borsbeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • CV Merk: Oertli
 • Groene stroom: 25,40%
 • Hoofdpostcode: 9552
 • Mazout consumptie: 2500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-borsbeke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Borsbeke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 en 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle contracten bekijk jij details aangaande type energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Borsbeke, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.ecopower.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Borsbeke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €360 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Borsbeke. In dat geval bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En soms ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Borsbeke. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de nieuwe leverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Aspiravi. Tevens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Borsbeke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Borsbeke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Borsbeke

Het gros van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Borsbeke. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Borsbeke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Herzele kennen we nogal wat initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9552. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Antargaz tarieven.