Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Lievens-Esse

Gemakkelijk energie vergelijken in Sint-Lievens-Esse? Middels de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Lievens-Esse voor jou de beste prijs heeft. Bovendien check je via de Energiehunter praktische informatie over items als tarieven en salderen. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herzele
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 435,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Lievens-Esse?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Sint-Lievens-Esse. Van Lampirus tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment tellen we ruim 30 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energie-organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Lievens-Esse is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze energie vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Lievens-Esse, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties maken in de Energiehunter ontdek je gemakkelijk een product dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Lievens-Esse

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Lievens-Esse is Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Herzele wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Sint-Lievens-Esse

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Herzele
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene energie: 25,00%
 • Centrale postcode: 9550
 • Verbruik stookolie: 2460 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-sint-lievens-esse

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Sint-Lievens-Esse is het gemiddelde verbruik ong. 1445 m3 en 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle pakketten zie jij informatie m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Lievens-Esse, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die past bij jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De betreffende energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Lievens-Esse


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €255 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Hierna profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Sint-Lievens-Esse. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Sint-Lievens-Esse. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent + Elegant. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Lievens-Esse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Lievens-Esse en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Lievens-Esse

Tal van aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Sint-Lievens-Esse. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker voor “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Sint-Lievens-Esse vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Herzele kennen we nogal wat acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9550. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus tarieven.