Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Letterhoutem

Snel online energie vergelijken in Letterhoutem? Met behulp van deze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare maatschappijen zoals Engie & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Letterhoutem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij check je via onze vergelijker bruikbare info over onderwerpen zoals verbruik in de regio en handige bespaartips. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Lievens-Houtem
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Letterhoutem?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Letterhoutem. Van Engie tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het net van Intergem. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Letterhoutem is in februari 2024? Geef snel jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze prijzencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Letterhoutem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Via jouw input in de energievergelijker zoekt men gemakkelijk een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Letterhoutem

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Letterhoutem is Intergem. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Letterhoutem

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-letterhoutem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Letterhoutem ligt dat gemiddeld op circa 1430 m3 + 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van elk pakket lees jij info m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Letterhoutem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.elegant.be. De gekozen energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Letterhoutem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €300 winst geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Praktische tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Letterhoutem. Daarna ben je het voordeligst uit. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Letterhoutem. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de gekozen gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en Comfort Energy. Hierna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energie-organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Letterhoutem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Letterhoutem en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Letterhoutem

Tal van maatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Letterhoutem. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Letterhoutem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Sint-Lievens-Houtem onderscheiden we vele stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9521. In deze woonplaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Luminus tarieven.