Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waarbeke

Op je gemak energie vergelijken in Waarbeke? Geholpen door de energievergelijker tref je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Waarbeke de laagste prijs biedt. Daarnaast verzamel je via de energievergelijker handige info over onderwerpen als energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Ook geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 200,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Waarbeke?

Er zijn best veel energieleveranciers in Waarbeke. Dat loopt van Engie tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In februari 2024 zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Intergem. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energie-organisaties er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waarbeke voor jou is? Geef vlug jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Waarbeke, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in de Energiehunter achterhalen jullie zonder problemen een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Waarbeke

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Waarbeke betreft Intergem. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Geraardsbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Waarbeke

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-waarbeke

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Waarbeke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 & 3390 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Van ieder contract achterhaal jij voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Waarbeke, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de leverancier. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.poweo.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Waarbeke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bezuinigtip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Waarbeke. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Waarbeke. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw geselecteerde aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE en ook Ebem. Vervolgens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De gekozen organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Waarbeke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Waarbeke en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Waarbeke

Het merendeel van de bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Waarbeke. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Waarbeke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Geraardsbergen zien we verscheidene opdrachten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9506. In deze woonplaats kan je wellicht extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Poweo contract.