Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Smeerebbe-Vloerzegem

Op je gemak energie vergelijken in Smeerebbe-Vloerzegem? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je snel en simpel alle relevante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Smeerebbe-Vloerzegem voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je op energiehunter.be uitgebreide info over onderwerpen als o.a. overstappen en info over een energieneutrale woning. Daarbij vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Smeerebbe-Vloerzegem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Smeerebbe-Vloerzegem. Dat gaat van Essent tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Smeerebbe-Vloerzegem is in maart 2024? Voer eenvoudig jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Smeerebbe-Vloerzegem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter ontdekken jullie probleemloos een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Smeerebbe-Vloerzegem

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Grip op verbruik en de kosten
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Smeerebbe-Vloerzegem betreft Intergem. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Geraardsbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Smeerebbe-Vloerzegem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-smeerebbe-vloerzegem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Smeerebbe-Vloerzegem is dat gemiddeld 1600 m3 + 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote energie aanbieders. Bij elk pakket lees je data zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Smeerebbe-Vloerzegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Smeerebbe-Vloerzegem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €295 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Smeerebbe-Vloerzegem. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Smeerebbe-Vloerzegem. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt jouw aanstaande organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en ook Ecopower. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Smeerebbe-Vloerzegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Smeerebbe-Vloerzegem en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Smeerebbe-Vloerzegem

Veel energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Smeerebbe-Vloerzegem. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Smeerebbe-Vloerzegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Geraardsbergen zien we meerdere initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9506. In deze plaats kan je wellicht extra voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant contract.