Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Idegem

Meteen energie vergelijken in Idegem? Met behulp van onze vergelijker check je snel en simpel alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Idegem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je op deze website uitgebreide info over thema’s als de netbeheerder en de slimme meter. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 415,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Idegem?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Idegem. Van Lampirus tot OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Idegem is voor jouw situatie? Voer snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Idegem, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de Energiehunter check jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Idegem

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Idegem betreft Intergem. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Geraardsbergen wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Idegem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-idegem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Idegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1585 m3 & 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Normaliter loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder pakket bekijk je informatie aangaande soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Idegem, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Idegem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €355 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigadvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaartip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Idegem. Op die manier ben je het voordeligst uit. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Idegem. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de gekozen energieleverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Belpower. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Via onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Idegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Idegem en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Idegem

Het gros van de bedrijven verschaffen ondertussen groene stroom in Idegem. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Idegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Geraardsbergen zien we vele plannen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9506. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz contract.