Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Overboelare

Zonder problemen energie vergelijken in Overboelare? Aan de hand van deze website ontdek je gemakkelijk alle interessante bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Overboelare de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op deze pagina belangrijke info over thema’s als energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Eenvoudig besparen tot wel € 465,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Overboelare?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Overboelare. Dit varieert van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Overboelare voor jou is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool check je snel de goedkoopste energieleverancier van Overboelare, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter vind je eenvoudig een energiecontract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Overboelare

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Overboelare betreft Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Geraardsbergen is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Overboelare

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-overboelare

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Overboelare is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Dikwijls loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een tabel met alle interessante energiebedrijven. Van alle pakketten zoek jij details zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Overboelare, en de overstapbonus. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante leverancier gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Overboelare


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €270 korting realiseren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Overboelare. Daarna ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Overboelare. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw toekomstige energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste partij. Denk aan OCTA+, Lampiris + Elegant. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen energiemaatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Overboelare vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Overboelare en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Overboelare

Het merendeel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Overboelare. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Overboelare vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Geraardsbergen zien we meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9500. In deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco contract.