Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Goeferdinge

Meteen energie vergelijken in Goeferdinge? Geholpen door onze website doorzoek je probleemloos alle relevante energie aanbieders. Je kunt denken aan Essent & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Goeferdinge de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker uitgebreide informatie over topics als energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Geraardsbergen
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Goeferdinge?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Goeferdinge. Dat loopt van Antargaz tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke leveranciers je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Goeferdinge voor jou is? Geef hieronderde benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Goeferdinge, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in de tool zoekt men eenvoudig een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Goeferdinge

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van organisaties en de prijzen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Goeferdinge betreft Intergem. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Geraardsbergen valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Goeferdinge

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-goeferdinge

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Goeferdinge bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 & 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contractduur kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder pakket check jij gegevens als soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Goeferdinge, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energiemaatschappij. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Goeferdinge


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €335 winst geven. Echter, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Goeferdinge. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Goeferdinge. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans faciliteert je aankomende leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een beschikbare aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Ebem. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Goeferdinge vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Goeferdinge en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Goeferdinge

Het gros van de leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Goeferdinge. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Goeferdinge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Geraardsbergen zien we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9500. In deze woonplaats kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant.