Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Iddergem

Gemakkelijk energie vergelijken in Iddergem? Aan de hand van www.energiehunter.be tref je supersnel alle grote energiebedrijven zoals OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Iddergem de laagste prijs biedt. Voorts vind je op onze website uitgebreide info over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Denderleeuw
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Iddergem?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Iddergem. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Iddergem is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energietarievenvergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Iddergem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool ontdekt men probleemloos een abonnement dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Iddergem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Overzichtelijke contracten
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Iddergem betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Denderleeuw wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Iddergem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Denderleeuw
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 22,60%
 • Centrale postcode: 9472
 • Mazout: 2220 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-iddergem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Onder andere de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Iddergem is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 en 3315 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze details zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk je info als soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Iddergem, en de overstapbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Iddergem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €265 bonus betekenen. Echter, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Iddergem. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Iddergem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de betreffende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris + Poweo. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Iddergem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Iddergem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Iddergem

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Iddergem. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Iddergem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Denderleeuw onderscheiden we meerdere projectenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9472. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Lampirus.