Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Denderleeuw

Snel energie vergelijken in Denderleeuw? Via energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energie aanbieders als bijv. Luminus en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Denderleeuw de scherpste prijs kan bieden. Tevens lees je op deze pagina uitgebreide info over thema’s zoals energieaansluitingen en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Denderleeuw
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Denderleeuw?

We zien erg veel energieleveranciers in Denderleeuw. Dat gaat van Antargaz tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Denderleeuw is? Geef vlug de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energiehunter ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Denderleeuw, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker check jij eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Denderleeuw

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de onkosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Denderleeuw is Imewo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Denderleeuw is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Denderleeuw

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Denderleeuw
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 0,263%
 • Centrale postcode: 9470
 • Mazout verbruik: 2330 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-denderleeuw

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Denderleeuw gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In de regel is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle contracten achterhaal je informatie met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Denderleeuw, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige aanbieder tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.ebem.be. De nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Denderleeuw


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €370 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Denderleeuw. Zo bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Denderleeuw. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en ZENO. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Denderleeuw vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Denderleeuw en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Denderleeuw

Bijna alle leveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Denderleeuw. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Denderleeuw vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Denderleeuw bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9470. In deze woonplaats kan je vaak zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Poweo maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente