Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berlare

Zonder problemen energie vergelijken in Berlare? Middels de energievergelijker doorzoek je gemakkelijk alle grote aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Berlare voor jou de beste prijs heeft. Daarbij verzamel je op energiehunter.be belangrijke info over onderwerpen als energieproblemen en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Berlare
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Berlare?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Berlare. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berlare voor jou is? Vul gelijk jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk ook naar service. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de vergelijkingstool ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Berlare, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in onze vergelijker achterhaalt men zonder problemen een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Berlare

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Berlare heet Imewo. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Berlare is de aardgas netbeheerder Intergem. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Berlare

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Berlare
 • Populaire CV: Elco
 • Groene energie: 0,257%
 • Postcode: 9290
 • Gem. mazout: 2270 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-berlare

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Berlare gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en nog eens 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Meestal is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van elk contract tref jij informatie aangaande type stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Berlare, en de eventuele korting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Berlare


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €285 opleveren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Praktische tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Berlare. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Berlare. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt je gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste partij. Denk aan Eneco, ENGIE + Aspiravi. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Berlare vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Berlare en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Berlare

Het gros van de energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Berlare. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor een filter voor “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Berlare vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Berlare onderscheiden we steeds meer opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9290. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente