Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buggenhout

Meteen energie vergelijken in Buggenhout? Via de Energiehunter vergelijk je moeiteloos alle erkende maatschappijen als bijv. OCTA+ & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Buggenhout prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je op deze pagina bruikbare info over onderwerpen als bijvoorbeeld energiebelastingen en salderen. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Buggenhout
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Buggenhout?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Buggenhout. Dit loopt van Lampirus tot en met Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buggenhout voor jou is? Vul gemakkelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Buggenhout, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in onze vergelijker ontdekken jullie moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Buggenhout

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Buggenhout betreft Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Buggenhout is de netbeheerder van het gas Imewo. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Buggenhout

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Buggenhout
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 0,253%
 • Hoofdpostcode: 9255
 • Verbruik stookolie: 2230 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-buggenhout

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Buggenhout is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 & 3400 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket tref je info aangaande herkomst energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Buggenhout, en de overstapbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Buggenhout


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 voordeel geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Buggenhout. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Buggenhout. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE + Elegant. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Buggenhout vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Buggenhout en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Buggenhout

De meeste leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Buggenhout. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Buggenhout vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Buggenhout bestaan er diverse acties met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9255. In deze woonplaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Engie maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente