Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamme

Eenvoudig energie vergelijken in Hamme? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je probleemloos alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Hamme de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over topics als wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hamme
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hamme?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hamme. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamme is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze energie check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Hamme, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de prijzenvergelijker check je probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hamme

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Hamme heet Intergem. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hamme wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Hamme

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Hamme
 • CV Merk: Rendamax
 • Aandeel groen: 0,249%
 • Hoofdpostcode: 9220
 • Gem. mazout: 2190 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-hamme

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Hamme is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en 3380 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle contracten zoek je gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Hamme, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte prijsaanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be en ook www.poweo.be. De nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hamme


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €395 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktisch advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hamme. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hamme. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hamme vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hamme en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hamme

Een groot deel van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Hamme. Echter is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Hamme vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Hamme bestaan er steeds meer initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9220. In de regio kan je soms met financiële bonussen meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente