Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moerbeke-Waas

Eenvoudig energie vergelijken in Moerbeke-Waas? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Moerbeke-Waas prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien vergaar je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als o.a. tarieven en salderen. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Moerbeke-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Moerbeke-Waas?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Moerbeke-Waas. Dat loopt uiteen van Essent tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 aanbieders. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moerbeke-Waas is op dit moment? Vul hierna jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij de energietarievenvergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Moerbeke-Waas, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties maken in de tool achterhaal jij moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Moerbeke-Waas

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Moerbeke-Waas is Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Moerbeke-Waas valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Moerbeke-Waas

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Moerbeke-Waas
 • Populaire CV: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 0,245%
 • Postcodegebied: 9180
 • Verbruik stookolie: 2150 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-moerbeke-waas

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Moerbeke-Waas is dit gemiddeld zo’n 1600 m3 en nog eens 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Deze aspecten zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter kan het uit om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle populaire energieleveranciers. Bij alle contracten bekijk je specificaties m.b.t. type energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Moerbeke-Waas, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be + www.ebem.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Moerbeke-Waas


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €260 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Moerbeke-Waas. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Moerbeke-Waas. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende aanbieder de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Moerbeke-Waas vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Moerbeke-Waas en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Moerbeke-Waas

Veel energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Moerbeke-Waas. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Moerbeke-Waas vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Moerbeke-Waas bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9180. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus overstappen.