Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Niklaas

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Niklaas? Met behulp van onze website vind je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven zoals Luminus en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Niklaas prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je op deze pagina praktische info over items als overstappen en salderen. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Niklaas
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire bedrijven vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 240,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Niklaas?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Sint-Niklaas. Dat gaat van Engie tot en met Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In februari 2024 zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Niklaas voor jou is? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Niklaas, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter zoekt men gemakkelijk een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Niklaas

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen februari 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Niklaas heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Niklaas wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Sint-Niklaas

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Sint-Niklaas
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 0,239%
 • Hoofdpostcode: 9100
 • Gem. mazout: 2090 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-sint-niklaas

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Sint-Niklaas is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 + 3330 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult dragen bij aan de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Meestal kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder pakket vind jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Niklaas, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of www.aspiravi.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Sint-Niklaas


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €310 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Niklaas. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Sint-Niklaas. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw aankomende energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Watz. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Niklaas vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint-Niklaas en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Niklaas

Veel energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Sint-Niklaas. Toch is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Sint-Niklaas vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Sint-Niklaas zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9100. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Poweo afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente