Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sinaai-Waas

Snel online energie vergelijken in Sinaai-Waas? Geholpen door onze website achterhaal je supersnel alle relevante energiebedrijven als Mega en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Sinaai-Waas voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast vind je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s zoals overstappen en tips om te besparen op energie. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Niklaas
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Sinaai-Waas?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Sinaai-Waas. Dit varieert van Antargaz tot Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 40 energieleveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sinaai-Waas is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sinaai-Waas, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker bekijken jullie moeiteloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sinaai-Waas

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de onkosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Sinaai-Waas heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Sint-Niklaas is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Sinaai-Waas

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-sinaai-waas

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Onder andere omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Sinaai-Waas is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 & 3390 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder contract lees jij informatie over soort energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sinaai-Waas, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be of www.trevion.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sinaai-Waas


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €390 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Sinaai-Waas. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sinaai-Waas. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak regelt je toekomstige energie-organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de voordeligste leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Energy People. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sinaai-Waas vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sinaai-Waas en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sinaai-Waas

Bijna alle maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Sinaai-Waas. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Sinaai-Waas vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Sint-Niklaas zien we meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9112. In deze buurt kan je soms extra voordelig meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy energie.