Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gontrode

Meteen energie vergelijken in Gontrode? Aan de hand van de Energiehunter vind je moeiteloos alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Essent en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Gontrode voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je op deze pagina bruikbare informatie over topics als onderwerpenen vaste en variabele tarieven. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Melle
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Gontrode?

Er zijn steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gontrode. Van Essent tot aan Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gontrode voor jou is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Maar, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Middels onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Gontrode, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gontrode

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom bedrijven en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Gontrode heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Melle wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Gontrode

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Melle
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 37,30%
 • Postcode: 9090
 • Aantal mazout liters: 2990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-gontrode

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Gontrode is dat gemiddeld 1570 m3 en 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Van ieder abonnement zoek jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gontrode, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en www.belpower.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gontrode


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €290 besparen. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Gontrode. Daarna bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gontrode. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste partij. Zoals Luminus, Essent en ook Energie 2030. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gontrode vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Gontrode en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Gontrode

Veel energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Gontrode. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Gontrode vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Melle bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9090. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega energie.