Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zwijnaarde

Zonder problemen energie vergelijken in Zwijnaarde? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle erkende energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Zwijnaarde de laagste prijs biedt. Voorts tref je op energiehunter.be praktische info over items als bijvoorbeeld de netbeheerder en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 250,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zwijnaarde?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Zwijnaarde. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwijnaarde is voor jouw situatie? Vul snel de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zwijnaarde, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de tool vindt men gemakkelijk een energieproduct dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zwijnaarde

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zwijnaarde betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gent is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Zwijnaarde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel groen: 36,80%
 • Centrale postcode: 9052
 • Verbruik Mazout: 2940 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-zwijnaarde

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zwijnaarde ligt dat gemiddeld op circa 1545 m3 en 3350 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante leveranciers en contracten. Bij alle abonnementen zoek je details met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Zwijnaarde, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.energypeople.be. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zwijnaarde


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €385 rendement bieden. Echter, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Zwijnaarde. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zwijnaarde. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste partij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Watz. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De geselecteerde energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zwijnaarde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zwijnaarde en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Zwijnaarde

Het gros van de bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Zwijnaarde. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Zwijnaarde vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Gent zien we diverse opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9052. In de regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Engie energie.