Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Denijs-Westrem

Snel energie vergelijken in Sint-Denijs-Westrem? Via energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Denijs-Westrem prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je via onze vergelijker uitgebreide info over zaken als o.a. de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Denijs-Westrem?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Denijs-Westrem. Van Antargaz tot een speler als Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiebedrijven mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Denijs-Westrem voor jou is? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Denijs-Westrem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de energievergelijker achterhaal jij moeiteloos een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Denijs-Westrem

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Denijs-Westrem heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gent is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Sint-Denijs-Westrem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV ketel: Junkers
 • Groene stroom: 36,70%
 • Hoofdpostcode: 9051
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2930 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-sint-denijs-westrem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Sint-Denijs-Westrem is het gemiddelde verbruik ong. 1540 m3 en 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze aspecten bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Van alle pakketten check je informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sint-Denijs-Westrem, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante prijsaanbieding beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. O.a. www.engie.be + www.eneco.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Denijs-Westrem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €360 winst geven. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Denijs-Westrem. Zo is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sint-Denijs-Westrem. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De toekomstige leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sint-Denijs-Westrem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sint-Denijs-Westrem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Denijs-Westrem

De meeste aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Sint-Denijs-Westrem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Sint-Denijs-Westrem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Gent zijn er nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9051. In deze woonplaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Antargaz juli 2024.