Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mendonk

Snel energie vergelijken in Mendonk? Via deze website tref je moeiteloos alle relevante bedrijven als Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en ontdek welke energieleverancier in Mendonk de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op onze website handige informatie over zaken als o.a. energieproblemen en variabele of vaste tarieven. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Mendonk?

Wij zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Mendonk. Dat gaat van Poweo tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mendonk is voor jouw situatie? Voer direct de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energiehunter vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Mendonk, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filters in de tool detecteren jullie zonder problemen een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Mendonk

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Mendonk is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gent valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Mendonk

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel duurzaam: 36,20%
 • Postcodegebied: 9042
 • Verbruik stookolie: 2880 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-mendonk

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Mendonk ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 en nog eens 3320 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement bekijk je info zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Mendonk, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele korting tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.zeno.be. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mendonk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaaradvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mendonk. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Mendonk. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe leverancier. Onder andere OCTA+, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je gekozen organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Mendonk vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Mendonk en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mendonk

Bijna alle energiemaatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Mendonk. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Mendonk vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Gent zijn er steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9042. In deze plaats kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz juli 2024.