Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Drongen

Snel online energie vergelijken in Drongen? Dankzij www.energiehunter.be tref je gemakkelijk alle relevante maatschappijen als o.a. OCTA+ en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Drongen de laagste prijs hanteert. Verder vind je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s zoals energieproblemen en verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 390,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Drongen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Drongen. Dat loopt uiteen van Engie tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Drongen is op dit moment? Voer gelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Drongen, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filters in de tool vind jij eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Drongen

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Drongen heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gent wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Drongen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV Merk: Pentec
 • Groene energie: 35,70%
 • Hoofdpostcode: 9031
 • Mazout consumptie: 2830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-drongen

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Drongen ligt dat gemiddeld op circa 1490 m3 en nog eens 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote energiebedrijven. Van elk abonnement achterhaal je gegevens zoals soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Drongen, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van het bedrijf. Zoals www.energie2030.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Drongen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €345 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Drongen. Zo betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Drongen. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Trevion. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Drongen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Drongen en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Drongen

Bijna alle bedrijven bieden momenteel groene stroom in Drongen. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Drongen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Gent bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9031. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent juli 2024.