Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zandvoorde

Eenvoudig energie vergelijken in Zandvoorde? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Zandvoorde de laagste prijs biedt. Bovendien check je op energiehunter.be uitgebreide info over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en uitleg over jouw energierekening. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zonnebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zandvoorde?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zandvoorde. Dit varieert van Essent tot en met Mega, de keuze is enorm. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zandvoorde is? Vul vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Met behulp van onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Zandvoorde, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in onze vergelijker ontdek je simpel en snel een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zandvoorde

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Zandvoorde heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zonnebeke is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Zandvoorde

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zonnebeke
 • Populair merk: Oertli
 • Groene stroom: 35,50%
 • Postcode: 8980
 • Gem. mazout: 2810 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-zandvoorde

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Zandvoorde gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1480 m3 plus 3500 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Veelal loont het om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Van alle contracten zoek je informatie m.b.t. soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Zandvoorde, en de eventuele korting. Kies de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be en ook www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zandvoorde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Zandvoorde. In dat geval bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Normaal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zandvoorde. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard faciliteert je aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of Ebem. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zandvoorde vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zandvoorde en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Zandvoorde

Een groot deel van de maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Zandvoorde. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Zandvoorde vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Zonnebeke onderscheiden we meerdere projectenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8980. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Antargaz overstappen.