Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zonnebeke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zonnebeke? Via de Energiehunter check je eenvoudig alle interessante maatschappijen als Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Zonnebeke de scherpste prijs kan bieden. Voorts vind je op onze website nuttige info info over topics als bijv. de netbeheerder en zakelijke energie. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zonnebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 470,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Zonnebeke?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Zonnebeke. Van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig tellen we ruim 20 aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zonnebeke is die past bij jouw verbruik? Vul vlug de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Toch, maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Zonnebeke, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter vind jij probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Zonnebeke

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zonnebeke betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Zonnebeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Zonnebeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zonnebeke
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 0,233%
 • Centrale postcode: 8980
 • Mazout verbruik: 2030 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-zonnebeke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Zonnebeke ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 + 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten opzichte van contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement zie jij gegevens aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zonnebeke, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be + www.eneco.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zonnebeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €310 winst geven. Toch, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zonnebeke. Zo betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Zonnebeke. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Elegant. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels deze website bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Zonnebeke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Zonnebeke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zonnebeke

Bijna alle bedrijven bieden momenteel groene stroom in Zonnebeke. Op dit front zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Zonnebeke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Zonnebeke kennen we allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8980. In deze woonplaats kan je vaak heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Luminus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente