Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mesen

Gemakkelijk energie vergelijken in Mesen? Middels deze website ontdek je snel en simpel alle relevante energiebedrijven zoals OCTA+ & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Mesen voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op onze website handige informatie over zaken als verschillende aanbieders en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mesen
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 370,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mesen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Mesen. Van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is reusachtig groot. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mesen is voor jouw situatie? Vul hieronderde privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Dankzij de energievergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Mesen, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de vergelijkingstool checkt men gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Mesen

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Mesen heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Mesen is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Mesen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Mesen
 • Populair merk: Wolf
 • Groene stroom: 0,231%
 • Postcodegebied: 8957
 • Verbruik stookolie: 2010 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-mesen

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Mesen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 en 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle contracten lees jij gegevens over herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Mesen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.essent.be of www.eni.com. De nieuwe leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Mesen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €330 korting realiseren. Echter, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaartip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: Benut de pompschakelaar

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Mesen. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Mesen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt jouw nieuwe gas en stroom leverancier het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste partij. Zoals Luminus, ENGIE en ook Belpower. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Mesen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Mesen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mesen

Bijna alle bedrijven faciliteren momenteel groene stroom in Mesen. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Mesen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Mesen zien we meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8957. In deze omgeving kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco afsluiten.