Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Menen

Gemakkelijk energie vergelijken in Menen? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle relevante leveranciers zoals OCTA+ & Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Menen het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vergaar je op deze pagina uitgebreide info over items als o.a. energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Menen
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 375,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Menen?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Menen. Dit loopt van Antargaz tot en met OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Menen is in maart 2024? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Menen, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties in onze vergelijker ontdekken jullie gemakkelijk een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Menen

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Menen heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Menen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Menen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Menen
 • CV Merk: Junkers
 • Groene energie: 0,228%
 • Centrale postcode: 8930
 • Mazout consumptie: 1980 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-menen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Menen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 en 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls is het voordeliger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle contracten zoek jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Menen, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Denk aan www.octaplus.be en www.ebem.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Menen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €320 bonus betekenen. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bespaartip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktisch advies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Menen. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Menen. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, ENGIE en Belpower. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Je gekozen organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Menen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Menen en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Menen

Het gros van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Menen. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Menen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Menen bestaan er nogal wat projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8930. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente