Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ieper

Zonder problemen energie vergelijken in Ieper? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ieper het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je via de Energiehunter belangrijke info over zaken als maatschappijen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,420
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 500,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Ieper?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Ieper. Dat gaat van Engie tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 aanbieders. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ieper is voor jouw situatie? Geef direct de eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ieper, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de vergelijkingstool detecteert men probleemloos een energiecontract dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ieper

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ieper betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ieper is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Ieper

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel groen: 0,226%
 • Centrale postcode: 8900
 • Gem. mazout: 1960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,420
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-ieper

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Ieper ligt dit gemiddeld op 1505 m3 en 3480 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van ieder contract bekijk jij info m.b.t. herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ieper, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.octaplus.be + www.energypeople.be. De door jou gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ieper


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €345 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigtip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ieper. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. In de regel worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Ieper. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt de betreffende gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris + Energy People. Tevens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ieper vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ieper en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ieper

De meeste aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Ieper. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Ieper vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Ieper bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8900. In deze woonplaats kan je soms relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente