Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zillebeke

Snel online energie vergelijken in Zillebeke? Geholpen door www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle relevante energiebedrijven zoals Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Zillebeke de beste deal heeft! Tevens tref je op onze website waardevolle info over onderwerpen als energieaansluitingen en info over duurzame energie. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 410,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Zillebeke?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Zillebeke. Dit loopt van Eneco tot aan Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zillebeke is op dit moment? Geef gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zillebeke, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Via selecties maken in onze vergelijker ontdek je moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Zillebeke

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Zillebeke is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ieper valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Zillebeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV ketel: Sime
 • Groene energie: 32,90%
 • Postcodegebied: 8902
 • Verbruik stookolie: 2550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-zillebeke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Zillebeke ligt dit gemiddeld op 1555 m3 en nog eens 3370 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Met betrekking tot prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk pakket achterhaal jij details zoals soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Zillebeke, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede actie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be of www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zillebeke


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €260 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Tip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zillebeke. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Zillebeke. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt de toekomstige energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste leverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zillebeke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zillebeke en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zillebeke

Een groot deel van de energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in Zillebeke. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Zillebeke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Ieper bestaan er vele activiteiten met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8902. In deze regio kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant abonnement.