Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Jan

Snel online energie vergelijken in Sint-Jan? Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Jan de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker praktische info over onderwerpen als energieproblemen en handige bespaartips. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 270,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Jan?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Sint-Jan. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 40 energie aanbieders. Deze gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Jan is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Sint-Jan, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij filteren in de vergelijkingstool bekijkt men gemakkelijk een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Jan

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Sint-Jan heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ieper is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Sint-Jan

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 32,60%
 • Postcode: 8900
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2520 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-sint-jan

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Sint-Jan ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 + 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij alle pakketten check je details over type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Jan, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie aanbieder tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Jan


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Advies 5: korter douchen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Jan. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Jan. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans regelt de betreffende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste leverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris of natuurlijk Energie 2030. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Jan vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Jan en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Jan

Bijna alle organisaties bieden onderhand groene stroom in Sint-Jan. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Sint-Jan vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Ieper zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8900. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz abonnement.