Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brielen

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Brielen? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Mega & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Brielen de laagste prijs biedt. Bovendien vind je via onze vergelijker waardevolle informatie over thema’s als bijv. de overstapservice en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ieper
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,283
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 440,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Brielen?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Brielen. Van Eneco tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In december 2023 tellen we ruim 40 organisaties. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brielen is? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Brielen, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filters in de Energiehunter achterhaal je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Brielen

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De voorwaarden van leveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Brielen betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ieper wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Brielen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ieper
 • CV Merk: Nibe
 • Groene energie: 32,40%
 • Postcode: 8900
 • Aantal mazout liters: 2500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-brielen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Brielen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1530 m3 + 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk abonnement vind jij specificaties met betrekking tot herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Brielen, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Brielen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €345 bonus betekenen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Brielen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Brielen. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt jouw gekozen maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een beschikbare aanbieder. Denk aan Luminus, Essent en Watz. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Brielen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Brielen en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Brielen

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Brielen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Brielen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Ieper bestaan er allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8900. In deze buurt kan je meer en meer vrij voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus abonnement.