Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koolskamp

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Koolskamp? Met behulp van de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Koolskamp de laagste prijs hanteert. Verder lees je op deze pagina bruikbare informatie over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contractsoorten. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ardooie
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Koolskamp?

Er zijn flink wat energieleveranciers in Koolskamp. Dat loopt van Essent tot een speler als Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koolskamp is op dit moment? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Koolskamp, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van selecties maken in onze vergelijker check jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Koolskamp

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Elke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Koolskamp is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Ardooie valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Koolskamp

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ardooie
 • CV Merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 31,80%
 • Hoofdpostcode: 8851
 • Verbruik stookolie: 2440 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-koolskamp

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Koolskamp ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder contract zie jij info aangaande soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Koolskamp, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.lampiris.be en www.ecopower.be. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Koolskamp


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €315 voordeel geven. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Koolskamp. Dan ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Koolskamp. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw geselecteerde organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE of Aspiravi. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Koolskamp vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Koolskamp en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Koolskamp

Het merendeel van de organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Koolskamp. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Koolskamp vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Ardooie bestaan er meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8851. In deze regio kan je vaak vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Poweo tarieven.