Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westrozebeke

Direct energie vergelijken in Westrozebeke? Geholpen door de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Westrozebeke prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je op onze website nuttige info info over items als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Staden
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 315,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Westrozebeke?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Westrozebeke. Dit varieert van Eneco tot Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Zij maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westrozebeke is op dit moment? Geef gelijk jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Westrozebeke, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in de prijzenvergelijker ontdekken jullie zonder problemen een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Westrozebeke

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Westrozebeke is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Staden valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Westrozebeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Staden
 • Populaire CV: Cenvax
 • Aandeel groen: 31,70%
 • Hoofdpostcode: 8840
 • Verbruik stookolie: 2430 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-westrozebeke

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Westrozebeke ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 & 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaal loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle pakketten check jij specificaties zoals type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Westrozebeke, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Denk aan www.lampiris.be en ook www.wasewind.be. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Westrozebeke


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €300 bonus betekenen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder lees je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Westrozebeke. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In de regel vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Westrozebeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw betreffende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste partij. Zoals Eneco, ENGIE + Aspiravi. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Westrozebeke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Westrozebeke en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Westrozebeke

Het gros van de bedrijven faciliteren inmiddels groene stroom in Westrozebeke. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Westrozebeke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Staden bestaan er meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8840. In deze regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant tarieven.