Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gits

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gits? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle bekende energie aanbieders. Je kunt denken aan Eneco & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Gits prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Bovendien geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hooglede
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gits?

Er zijn nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Gits. Van Engie tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gits is op dit moment? Voer vlug de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energietarievenvergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Gits, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker zoeken jullie gemakkelijk een energieproduct dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gits

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Gits heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hooglede is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Gits

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Hooglede
 • Populair merk: Benraad
 • Groene energie: 31,50%
 • Hoofdpostcode: 8830
 • Mazout consumptie: 2410 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-gits

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Gits is dat gemiddeld 1485 m3 en 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij ieder contract tref jij data zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gits, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieding tegengekomen? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.engie.be of www.poweo.be. De betreffende energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gits


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €380 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Gits. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En wellicht krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Gits. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de geselecteerde gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en ga voor de voordeligste partij. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Energy People. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gits vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Gits en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Gits

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Gits. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Gits vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Hooglede kennen we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8830. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Lampirus tarieven.